Kristýna M. Sataryová



Jak jsem se stala studentkou School of visual storytelling

Jak jsem se stala studentkou School of visual storytelling

Zveřejněno: 2. 11. 2018

School of visual storytelling vyloženě žeru. Miluju učení se, ale po odstěhování z Prahy je pro mě složitější navštěvovat nějaký kurz, kde je potřeba, abych byla fyzicky přítomná. Proto mě okamžitě nadchlo, když mi kamarádka Adéla Rúčková řekla o tomto online kurzu pro kreativce.

V současné době je tam přes 80 kurzů na nejrůznější témata, které se týkají tvorby obecně, kreslení a dokonce i podnikání v kreativním oboru. Vymysleli to ilustrátoři Will Terry, Jake Parker a Lee White, aby základy kreslení mohli zprostředkovat komukoli z celého světa, kdo projeví zájem na svých kreslířských dovednostech pracovat. Koupila jsem si rovnou celý rok, protože mi od začátku bylo jasné, že se do toho budu chtít řádně ponořit a už jsem měla z dřívějška zkušenost s jedním online kurzem od Willa Terryho. To bylo v říjnu roku 2017 a teď přibližně po roce skutečně nelituju. Těch pár tisíc se bohatě vyplatilo.

Můžu si vybrat na jaký kurz mám zrovna chuť nebo co si myslím, že potřebuju. A hlavně mohu postupovat tempem, které mi vyhovuje a nic mi nikdy neunikne.

Kurzy jsou postaveny tak, že si pouštím video, kde některý z učitelů nahrává sám sebe při kreslení a svůj postup komentuje nebo ukazuje nějaký už hotový obrázek a ukazuje na něm něco, co je třeba pochopit.

Součástí kurzů jsou často i materiály ke stažení. Můžu si je pak vytisknout a trénovat na papír.

Parádní jsou taky kritiky studentských prací, kdy lektoři komentují, co by vylepšili. To bývá hodně poučné i pro pozorovatele. Také pravidelně vypisují kurzy konající se v určitém období. Tam je výhoda, že pokud se člověk sám od sebe k učení nedokope, tak tady má do určitého data například vypracovat domácí úkol, na který pak dostane zpětnou vazbu. To jednou také určitě vyzkouším. Zatím mám o zábavu postaráno s kurzy v rámci předplatného. Pokud se chcete vzdělávat na dálku v kreslení se vším, co s tím souvisí, tak mohu SVS jedině doporučit 🙂

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.