Kristýna M. Sataryová



Jak se malý kovboj vydal do světa

Jak se malý kovboj vydal do světa

Zveřejněno: 28. 12. 2017

Fascinuje mě, jak si tahle postavička žije vlastním životem. Na začátku byla jen malou čmáraničkou v bločku jednoho chlapečka. Nebyl to ale jen tak ledasjaký chlapeček…

Byl to Riky od Roberta a Lenky! Původní skicu vyfocenou nemám, ale vypadala nějak takhle (viz obrázek níže). Na nomádském pobytu na Kanárských ostrovech mi totiž padla jedna velká zakázka a já měla čas Lence občas pohlídat synka. A tak jsme spolu chodili na plážové hřiště a čmárali si všechno možné.  

Jedním z fíglů, jak Rikyho přimět nosit klobouček, bylo říkat mu, že v něm vypadá jak kovboj. Tak jsem ho navíc nakreslila i do jeho kreslícího sešitu mezi ostatní kresbičky. Riky byl tak nadšen, že mě inspiroval. Tou dobou jsem si chtěla do portfolia nakreslit nějakou dětskou postavičku. A proč tedy nenakreslit Rikyho jako kovboje, když z toho určitě bude mít velkou radost?

Stalo se. Poslala jsem barevného kovboje Lence a Robovi, aby ho mohli Rikymu ukázat. Nu a Roberta hned napadlo, že by se mu takový kovboj hodil do článku Sebevzdělávání volnonožce, který chtěl brzy vydat. Přidala jsem tedy pár tematických bublin a kovboj se vydal do vln internetu poprvé.

Pak se ve fyzické podobě dostal i na výroční samolepku portálu Na volné noze do společnosti Adély RúčkovéMichaela Petruse a Karla Hejkala.

 Jeho příběh začal někdy v únoru roku 2017 a uzavírá se v prosinci, kdy byla samolepka přeložena do angličtiny a vyslána spolu s dalšími do světa. Kdokoliv si ji může stáhnout zde. Říká se, že i cesta dlouhá tisíc mil začíná prvním malým krůčkem. Legrace je, když ani nevíte, že jste právě udělali ten krok a jste už na cestě. S podnikavým Robertem se to stává raz dva. 🙂

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.