Kristýna M. Sataryová



Komiksové odpoledne s Michaelem

Komiksové odpoledne s Michaelem

Zveřejněno: 7. 2. 2018

V roce 2016 jsem měla možnost poslechnout si Michaelovu nadupanou přednášku v Městské knihovně. Tehdy ale nebylo tolik prostoru projít témata do hloubky. Když jsem se dozvěděla, že Michael pořádá komiksový workshop na celé odpoledne, byla to pro mě jasná volba.

Mile mě překvapilo, jak moc to bylo prošpikované praxí. Nefalšovaný workshop! Jakmile přišlo nové téma, už tu bylo minicvičení, díky kterému jsme se museli zamyslet a rychle něco vypotit. Záhy nám Michael ukázal, jak se dá daný problém různě vyřešit a k nám přišlo prožité: „aha!“ Žádné tupé nasávání informací, ale rovnou zažívání a trávení nových zkušeností.

Na konci jsme dostali cennou zpětnou vazbu na komiksové storyboardy. Ty jsme skicovali na sklonku setkání a snažili se využít načerpané know-how jak pracovat se scénářem, panelováním, vyprávěním skrze různé záběry apod.

Pokud vás komiksy baví a chtěli byste si nějaký nakreslit sami, Michaelův workshop vám k tomu dá solidní základy. Stejně tak ten, kdo už s komiksy zkušenost má, si odnese tipy a náměty na vylepšení. Mohu tedy vřele doporučit!

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.