Kristýna M. Sataryová



Novoroční předsevzetí nevedu

Novoroční předsevzetí nevedu

Zveřejněno: 4. 1. 2019

Kolo času se otočilo a další kalendářní rok je za námi. A ani letos jsem si k prvnímu lednu nedala žádné novoroční předsevzetí. Je pravda, že mě tohle datum nijak nepřitahovalo vlastně nikdy. Ale od té doby, co jsem se začala víc zajímat o přírodní cykly a fáze, mi to datum přijde ještě více nevhodné pro jakékoli nové začátky.

Je tma, zima, mám méně energie než jindy v roce a jsem ještě ke všemu po svátcích a všech návštěvách dost introvertní. Když napadne sníh, tak se jdu vyvenčit jen na chvíli a pak šup do teplíčka domova. Prostě jsem jak takové zazimované zvířátko 🙂

Naopak se mi v tomhle období krásně daří reflexe uplynulého roku. Jako bych všechny ty zážitky v sobě ještě tak trochu přežvykovala a trávila. Klidná energie mi napomáhá k tomu, abych celý rok viděla s odstupem a dokázala se poučit z tzv. „chyb“ a naopak ocenit to, co se povedlo. Ohledně tohodle tématu můžu vřele doporučit videjko od Marie Forleo (pro angličtináře). 

Po takovém ohlédnutí dostávám chuť a motivaci do dalších posunů a tvoření. Ale zároveň cítím, že teď je vhodná chvíle přicházející nápady jen zapisovat a shromaždovat. Formování skutečné vize mi jde lépe až s přicházejícím jarem. Stačí už i první záchvěvy jarní energie na přelomu února a března.

Už podruhé se chystám vyplnit Kompas roku (v originále Year compass), který je zdarma ke stažení i v češtině. Je to PDF k vytištění s otázkami na zamyšlení. Nejdřív vyplním tedy jen tu část o uplynulém roce a vize pro nadcházející rok zkonkretizuju, až budou kvést sněženky. Nějaké ty nápady už pod zemí jsou. To můžu říct už teď. A těším se, až je proberu, nechám některé vyklíčit a růst do sladkobolné realizace. Po cestě, která mě baví, se vždycky nějaká ta pruda a překážka objeví. Rozhodně to ale stojí za to. Občasné mouchy v očích nemůžou zkazit celkový požitek z jízdy  🙂

Pro teď si jdu ale nalít čaj a zalézt. Odpočinku zdar!

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.