Kristýna M. Sataryová



Boží spolupráce pokračuje s Travel jobs

Boží spolupráce pokračuje s Travel jobs

Zveřejněno: 16. 4. 2018

Když se poštěstí navázat dlouhodobou spolupráci, je to paráda. A pokud je to super projekt s príma lidma, je to přímo dar z nebes. Tohle je právě ten případ. Spolupracovat s týmem Travel bible mě neskutečně baví. Když se mi Matouš ozval, že by potřebovali nailustrovat obálku pro připravovanou knihu o profesích, kterými se dá vydělávat na cestách, neměla jsem toho na práci zrovna málo. Ale volba byla jasná. Jdu do toho a zamakám!

Jak takový proces tvorby obálky vypadal? Hned zkraje jsem nahlédla do textu připravované knihy. Matouš mě navedl, které profese by se na obálce mohly objevit. Nejdříve jsem si tedy udělala pro inspiraci rešerši přes Google obrázky a začala si v hlavě ujasňovat, jak by se to dalo pojmout. Je to takové nasátí impulzů zvenčí, které mi pomáhá rozproudit vlastní nápady.

Nová obálka měla nějakým způsobem navazovat na původní Travel bibli. Nahodila jsem na pozadí hrubou skicu světa a začala kreslit hrubé skici pracujících postaviček Petra a Matouše v různých profesích.

Pro snazší a přehlednou komunikaci mě Matouš požádal, abych vše nahrávala do Basecampu (softwaru pro správu projektů), kam mají přístup všichni členové Travel bible týmu. Musím uznat, že to je opravdu hodně dobrý projektový nástroj a skvěle se nám osvědčil. Díky tomu, že v týmu panuje přátelsky uvolněná nálada, tak jsem se často i hodně nasmála. Zejména pan nakladatel je tedy opravdu veselá kopa. Posuďte sami z obrázku níže.

Nakonec byl ze záplavy skic vybrán saxofonista a digitální nomád pracující vestoje. Přitom mě napadlo, že by pozadí nemuselo být opět modré, ale klidně i jinak barevné? Nahodila jsem pár divokých návrhů do placu.

Vyhrálo to žluté pozadí, koncept byl tedy schválený a já se mohla pustit do finalizace. Jak vidíte, perspektivu stolu jsem ve skice poněkud přepískla, takže tam jsem to ještě změnila.

Chytlo mě to jednoho dne večer a já toužila ověřit si, jak by pracující člověk vypadal z různých úhlů. Mám naprosto úžasného přítele, protože byl ochotný přestěhovat můj stůl na druhý konec maringotky a nechat se nafotit, abych si to mohla pořádně nastudovat. Tímto mu děkuju za to, že je ochoten mi pózovat. Nemá to se mnou lehký 🙂

Jak celá spolupráce letem světem vypadala můžete vidět v tomhle několikavteřinovém videjku.

Výsledek i s textem si můžete prohlédnout na webu Travel bible, kde evangelisté Petr a Matouš prodávají Travel jobs jako e-book i jako tištěnou knihu. Těším se, co dalšího spolu v budoucnu vytvoříme. Ať už to bude cokoli, jisté je, že to bude boží 🙂

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.