Kristýna M. Sataryová



Nebojte se vzít tužku do ruky!

Nebojte se vzít tužku do ruky!

Zveřejněno: 27. 6. 2019

Jasně. Lidé si mě najímají proto, že sami neumí kreslit anebo alespoň ne na takové úrovni, jak by pro svůj projekt chtěli a potřebovali. Ale mám vždycky velkou radost, když se klient nebojí vzít tužku do ruky a načrtnout mi skicu toho, jak si obrázek plus minus ode mě představuje.

Jeden z takových klientů, který se nebojí kreslit, je Robert Vlach. A uznávám – sami vidíte už z rychlých skic ze spolupráce pro blog Procesoidu, že zrovna on umí kreslit velmi obstojně. Ale tím se nenechte prosím odradit. Často totiž stačí jednoduchá a naprosto toporná skica s drátovaným panáčkem. Některé slovní popisy pro ilustrace jsou totiž celkem oříšek. Samozřejmě pouhý slovní popis problém není. Ve svém kreativním procesu počítám s úvodní hrubou skicou, která má za úkol ukázat, jestli jsme se pochopili nebo ne.

Pokud má ale klient jasnou představu o tom, jak by měla ilustrace vypadat, je jeho úvodní skica velkou pomocí a urychlovačem celé spolupráce. Mohu se pak sama už pustit do lepší skici, kde už se zamýšlím nad kompozicí a dalšími aspekty kresby.

Tady jsem si zrovna pomohla i kreslením ve Photoshopu přes naskenovaný obrázek, když jsem řešila anatomii postavičky.

A voilà. Zde je výsledek pro článek Vstávej a choď, ke kterému jsme se díky Robertovu zadání s vlastní skicou, dobrali dost rychle.

Takže lidi. Jestli nedokážete nakreslit rovnou čáru, tak to vůbec nevadí. Pokud máte nějaké zadání, které zavání možností nedorozumění, je vaše jakkoli neumělá skica naprosto perfektním příspěvkem do spolupráce.

P.S.: Robo použití jeho skic v tomto příspěvku pochopitelně schválil. Takže žádný strachy 😉 

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.