Kristýna M. Sataryová



Hrátky s komiksovým náčrtníkem

Hrátky s komiksovým náčrtníkem

Zveřejněno: 17. 9. 2018

Ha! Konečně ji držím v ruce. O téhle supr knížce jsem se dozvěděla na kurzu Michaela Petruse Vyprávění komiksem. Tehdy byla teprve v tisku. Natěšená jsem si ji pak koupila, ale v období, které u mě bylo poněkud hektické po pracovní i osobní stránce. Proto jsem se na nějakou dobu zasekla hned u prvního úkolu, který je hned na začátku.

Sláva! Nakonec se mi podařilo udělat si čas a taky překonat takový blokační pocit, že to musí být maximálně vymazlené.  Pak bych to neudělala asi nikdy a čekala věčně na onu posvátnou chvíli a správnou konstelaci hvězd. Vyprdla jsem se na to, prostě se uvolnila a udělala si hezký večer s anilinkami a první kresbu konečně vytvořila. Ó jak jsem si to užila. Měla jsem nakreslit sama sebe ve své pracovně. Až projdu všechna cvičení v knize, na tomto obrázku budu  moci posoudit, jestli u mě došlo k posunu.

Už dělám i na dalších úkolech z knihy a musím říct, že to je opravdu hodně užitečné a zábavné. Petr Kopl tu pomáhá zvědomovat i takové ty zažité věci, co do komiksu patří a už si je ani neuvědomujeme. Když je pak člověk opomine, tak cítí, že to není ono, ale neví vlastně proč. Nutí čtenáře se nad všemi prvky zamýšlet a hlavně vyzkoušet. To mi přijde ze všeho nejlepší. Po malé dávce teorie ihned následuje dávka praktického cvičení.

Těším se na další komiksový šleh 🙂

Chcete se mnou zůstat v kontaktu? Přihlaste se přes formulář níže do mého newsletteru. Sdílím v něm své obrázky, inspiraci a postřehy ze života. Díky němu vám také neunikne žádný blogový článek ani nabídka obrázků, které si můžete pořídit k sobě domů.